fbpx
За кордоном Україна

МЗС України рекомендує українцям дотримуватися законодавства тих країн, в яких вони знаходяться

   У Міністерстві закордонних справ України звертають увагу громадян на необхідність дотримуватися законодавства тих країн, в які вони планують свої подорожі.  

 "МЗС звертає увагу громадян України на необхідність дотримання законів тих країн, куди вони планують свої подорожі", – повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко, коментуючи ситуацію з введенням Азербайджаном заборони на в’їзд в країну 335 громадянам, серед яких 8 українців.  

 На офіційному сайті МЗС України раніше були розміщені рекомендації громадянам, які планують поїздку за кордон. Зокрема, українцям рекомендується враховувати, що виїзд громадянина України за кордон повинен здійснюватися відповідно до вимог законодавства України, а також країни призначення. "Збираючись в закордонну поїздку, громадянам слід з’ясувати можливі застереження МЗС з приводу відвідування тієї чи іншої країни. Серйозну стурбованість викликає ситуація, коли, незважаючи на рекомендації утриматися від поїздок в окремі країни у зв’язку зі складною ситуацією з безпекою та можливими загрозами їх життю і здоров’ю , … мають місце факти виїзду наших громадян у кризові регіони світу", – сказано в інформації, розміщеній на сайті МЗС.  

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

 Також в інформації зовнішньополітичне відомство закликає громадян, які перебувають за кордоном, дотримуватися законів країни перебування.

 Крім того, ще в березні 2011 року на офіційному сайті МЗС України була розміщена рекомендація громадянам з приводу відвідування Нагірно-Карабаського регіону. "МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від відвідування Нагірно-Карабаського регіону Азербайджанської республіки. Під час перебування в Азербайджані просимо дотримуватись загальних правил особистої безпеки, законодавства країни і загальноприйняті норми поведінки за кордоном", – сказано в цій інформації.  

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

 Раніше видання "Дзеркало тижня" написало, що український МЗС ніяк не відреагував на повідомлення зовнішньополітичного відомства Азербайджану про введення заборони на в’їзд у свою країну 335 громадянам, серед яких – вісім українців. У списку персон нон-грата є українські журналісти, які перебували у відрядженні в Вірменії та Нагірному Карабасі.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: