fbpx
Спорт

Легка атлетика. Чемпіонат світу. Ганна Мельниченко лідирує у семиборстві

 Українська багатоборка вдало дебютувала на світовому легкоатлетичному форумі, який зараз проходить в Москві.

 Українська багатоборка Ганна Мельниченко в даний момент лідирує в змаганнях з семиборства після 2-х видів програми.

 Зазначимо, що вдало пробігши дистанцію на 100 метрів з/б (2 місце – 13,29 с, 1081 очок), Ганна Мельниченко підійшла в дуже хорошому настрої до другої дисципліни, – стрибків у висоту. У цьому секторі українська Багатоборка показала виступ на рівні свого найкращого результату – 1.86 м. Завдяки цьому Мельниченко опинилася на першому місці після 2-го етапу змагань. За це 30-річна українська спортсменка отримала в свій актив 1054 очки.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Таким чином, зараз в «скарбничці» української багатоборки – 2135 пунктів, що на 20 балів більше, ніж у найближчої переслідувачки, – канадки Бріан Ітон.

 Додамо, що сьогодні Ганна Мельниченко стартує у штовханні ядра. Крім того, українка позмагається на 200-метрівці. Варто відзначити, що в порівнянні з Бріан Ітон, Ганна Мельниченко виглядає краще у штовханні ядра та 200-метрівці: за 23,85 с на доріжці і 14.09 м проти 13.22 м в секторі. Примітним є той факт, що свої «персонал бест» – результати на спринті українська та канадська легкоатлетки показали в нинішньому сезоні.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Крім того, на 400-метровій дистанції з бар’єрами у півфінал зуміли пробитися 2 представниці України – Ганна Ярощук і Ганна Тітімець, що фінішували відповідно з 12-м (55,73 с) і з 11-м (55,50 с) результатами.

 Додамо, що сьогодні ввечері свої півфінали на 100-метрівці побіжать українки Наталія Погребняк та Олеся Повх. Старт сьогоднішніх забігів – в 18:35 за київським часом. Трохи пізніше в сектор для штовхання ядра вийде українка Галина Облещук, яка постарається поборотися за медалі.

 За матеріалами: isport.ua

Читайте також: