fbpx
Економіка

«Завдяки “Укроборонпрому” вітчизняний ОПК демонструє позитивні результати», – Анатолій Кінах

Завдяки створенню Державного концерну «Укроборонпром» український оборонно-промисловий комплекс сьогодні демонструє позитивні результати. Про це розповів Анатолій Кінах, заступник керівника комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради.

Кінах зазначив, що зараз концерн «Укроборонпром» демонструє зростання обсягів виробництва на тлі зниження обсягів виробництва у машинобудівній сфері та промисловості в цілому.

«Після створення концерну " Укроборонпром" робота підприємств, що входять до складу концерну, стала більш структурованою», – стверджує політик.

Він підкреслив, що кроки, які були зроблені за останні 2 роки після створення ДК «Укроборонпром», вже дають позитивні результати. Зокрема, до цих кроків можна віднести інвентаризацію, посилення кадрової політики і фінансовий аудит. Обов’язок держави – не дати зникнути цим результатам.

«Безумовно, можна сказати про те, що рішення президента України про створення "Укроборонпрому" було позитивним», – підкреслив Кінах.

Нагадаємо, за останні 6 місяців підприємства ДК «Укроборонпром» збільшили обсяги виробництва приблизно на 30%.

Раніше повідомлялося, що українські оборонно-промислові підприємства сьогодні мають всі ресурси для того, щоб Україна могла увійти в світові лідери «продавців зброї». Про це розповів перший заступник голови комітету Ради з економічних питань Сергій Кальцев.

Нагадаємо, що раніше ДК «Укрспецекспорт» виграв тендер на надання послуг з модернізації та ремонту літаків МіГ-21 для ППО і ВПС Республіки Хорватія. Зазначимо, що відповідне рішення в міністерстві оборони Хорватії ухвалили ще на початку червня 2013 року. У тендері також брало участь румунське підприємство «Аеростар».

За матеріалами: УНН

Читайте також: