fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україні складно здійснити встановлення серверів стеження – Олександр Ольшанський

  Встановлення серверів стеження в Україні є технологічно складно здійсненним завданням, зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" глава комітету з електронної комерції Інтернет-асоціації України Олександр Ольшанський.  

 "Я не дуже вірю в таку конструкцію, занадто багато людей треба задіяти для цього. З технічної точки зору, це можливо, якщо зламати (подібну – ІФ) систему в Україні", – сказав він.  

 На його думку, в Україні тотальної системи стеження за користувачами інтернету не існує.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 "Вона якщо і є, то в досить фрагментарному вигляді і не здатна відстежувати на тотальному рівні", – припустив О.Ольшанський.  Він також зазначив, що теоретично в Україні можуть розташовуватися сервери, які мають доступ до чужого трафіку, але це можливо, тільки якщо провайдер забезпечив доступ до трафіку.  

 "У нашому законодавстві це жорстко незаконно", – підкреслив експерт інтернет-ринку.  

 О.Ольшанський додав, що скандал з Едвардом Сноуденом, на його думку, перебільшений і проблема знаходиться в іншій площині.  

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 "Проблема в іншому – ми змушені користуватися десятками технологій, що належать одній країні. Все американське. Світ став таким, яким не був ніколи раніше, – дозволив одній країні встановити технологічне лідерство", – зазначив О.Ольшанський.  

 Як повідомлялося, у понеділок у ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на презентацію Агентства національної безпеки США, що в Україні можуть розташовуватися сервери глобальної системи тотального стеження за користувачами інтернету.    

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: