Великобританія в суді буде вирішувати суперечку з Іспанією через Гібралтар

Влада Великобританії не виключає того, що звертатиметься до міжнародного суду для вирішення спору з Іспанією з приводу Гібралтару, що досі є заморською територією Сполученого Королівства. З такою заявою виступив у понеділок представник канцелярії британського прем’єра Кемерона.

«Введення перешкод на кордоні неприпустимо і є непропорційним кроком. Британія розглядає можливість судового вирішення даного спору», – процитували його слова всі британські ЗМІ.

Related Post

Як вважають спостерігачі, ці слова стали відповіддю на заяву МЗС Іспанії, який повідомив про свій намір внести конфліктну ситуацію навколо Гібралтару на обговорення в ООН. Крім того, Іспанія пригрозила закрити повітряний простір для літаків, що прямують в аеропорт Гібралтару, і почати податкові перевірки жителів Гібралтару, які мають власність в Іспанії.

А Британія раніше заявила, що днями відправить в район Гібралтару три своїх військових кораблі. Представник Міноборони Сполученого Королівства пояснив цей крок майбутніми маневрами в рамках планових навчань.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment