fbpx
Спорт

Хуан Антоніо Самаранч-молодший: «Упевнений, Сочі нічого не загрожує, бойкоту не буде»

 Як заявив член Міжнародного олімпійського комітету /МОК/, член координаційної комісії МОК Хуан Антоніо Самаранч-молодший, Олімпійським іграм в Сочі не загрожує бойкот, а всі спроби зіграти на російському законі про заборону гей-пропаганди є всього лише політичними інтригами.

 "Упевнений, що Сочі нічого не загрожує. Бойкоту не буде. Всі спроби зіграти на російському законі про заборону гей-пропаганди – це політичні інтриги. Ніхто не буде карати невинних спортсменів, які готуються до виступу на Олімпіаді. І всі політики, чиновники це розуміють", – заявив Самаранч.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Син Хуана Антоніо Самаранча, який очолював МОК протягом двадцяти років (з 1980 по 2001 рік), вважає, що в майбутньому малоймовірно повторення ситуації з бойкотом Ігор-1980 в Москві і Ігор-1984 в Лос-Анджелесі.

 Він також нагадав, що в 1980 році радянські спортсмени в відсутність головних конкурентів виграли багато медалей, це дало поштовх розвитку спорту в СРСР і, крім того, підвищило рівень патріотизму в країні, те ж саме відбулося і через чотири роки в Лос-Анджелесі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 "Тому ті, хто пропонують бойкот, повинні розуміти, що насправді вони надають послугу передбачуваної мети нападок", – підсумував Самаранч і додав, що впевнений в успіху сочинських Ігор.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: