fbpx
Новини світу

Росія, Китай і Німеччина – основні цілі американської розвідки за версією ЗМІ

 У першу чергу уряд США цікавить економічна ситуація в Німеччині та зовнішня політика, яку проводить офіційний Берлін. Згідно з інформацією, яка була отримана від побіжного «ЦРУшника» Едварда Сноудена, зараз рівень інтересу американських спецслужб оцінюється за шкалою від 1-го до 5-ти балів, де «1» означає «максимальний інтерес», а відмітка «5» – «мінімальний інтерес» США. Повідомляється, що зараз Німеччина знаходиться на 3-му рядку разом з Японією і Францією. Далі йдуть Іспанія та Італія.

 Після стану економіки і зовнішньополітичного курсу Німеччини американські спецслужби цікавлять експорт зброї з Німеччини, а також міжнародна торгівля і розвиток нових технологій у країні. Цим областям американцями був привласнений 4-й номер.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Крім Німеччини об’єктами «активного шпигунства» з боку Сполучених Штатів Америки є Китай, Іран, Росія, Пакистан, Афганістан і Північна Корея, стверджує німецьке видання Der Spiegel.

 Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що німецькі спецслужби перебувають у тісному контакті з американськими колегами. В оприлюднених документах Сноудена повідомлялося, що розвідувальна служба Німеччини сьогодні у величезних масштабах передає інформацію про більшість перехоплених даних агентству національної безпеки США. За наявними даними, лише в грудні минулого року американські спецслужби отримали через «німецьку базу» до 500 мільйонів електронних повідомлень і телефонних дзвінків, зібраних при стеженні за каналами зв’язку в Афганістані. На території бази в Бад-Айблінзі агентство національної безпеки США створило власний центр для збору даних, який безпосередньо сполучений з інформаційною мережею АНБ по спеціальних каналах зв’язку.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: