Політолог Бжезинський: «США і Росія мають повернутися до тісної співпраці»

 В інтерв’ю для британської радіостанції ВВС відомий американський політолог Збігнєв Бжезинський заявив, що Росія і США повинні якомога швидше повернутися до тісної співпраці з міжнародних питань, які носять геополітичний характер і напряму зачіпають їхні взаємні інтереси.

 "Прикро, що російсько-американські відносини стали зараз настільки нестійкими. Перед нашими країнами стоять серйозні проблеми, які повинні бути вирішені конструктивним чином. Будь-які збої ускладнюють досягнення даної задачі", – підкреслив політолог і колись ідеолог американської політики.

 При цьому Бжезинський сказав, що підтримує рішення президента Барака Обами "не їхати в нинішніх умовах на саміт до Москви", і в той же час, вважає, що "ми повинні продовжувати займатися з російською стороною серйозними питаннями".

Related Post

 Відповідаючи на запитання журналіста, які сили могутніші, ті, що роз’єднують, або ті, що зближують обидві країни, Бжезинський сказав: "Я думаю, що останні". За словами політолога, період "холодної війни" був не тільки змаганням ідеологій, а й періодом конкуренції, наповнений геополітичними ризиками та породжений стійкою гонкою озброєнь.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment