fbpx
Міжнародна економіка

Москва і Тегеран разом будуватимуть ще одну АЕС

 МЗС Ісламської Республіки Іран заявив у неділю, що має намір підписати з Москвою угоду про будівництво нової АЕС у цій країні. "Іран провів з російською стороною консультації, і найближчим часом буде підписано угоду про взаєморозуміння з будівництва нової атомної станції", – йдеться в повідомленні іранського МЗС.

 Глава дипвідомства Алі Акбара Салехі повідомив, що дане рішення було прийнято після консультацій з російською стороною.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Раніше новий президент Ірану Хасан Рухані на своїй першій прес-конференції заявив, що Тегеран продовжуватиме переговори з Кремлем з розвитку атомної енергетики в ІРІ, він також зазначив, що Ірану потрібно не менше 20 тисяч мегават атомної електроенергії, і щоб задовольнити цю потребу, іранці мають намір будувати нові АЕС.

 Президент Рухані уточнив, що ядерна енергія необхідна іранській республіці для забезпечення потреб в електриці, а також для медичних потреб.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Голова Держдуми РФ Сергій Наришкін в ході свого візиту до Ірану, де він брав участь у церемонії інавгурації Рухані, представляючи Росію, заявив, що після повної здачі в експлуатацію у вересні атомної електростанції Бушер Росія сподівається на проведення консультацій для розширення співробітництва між Москвою і Тегераном у сфері мирної атомної енергії.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: