Фехтування. ЧС в Будапешті. Ольга Харлан стала чемпіонкою світу

 Українська шаблістка виграла золоті медалі на чемпіонаті світу з фехтування, який проходить у Будапешті.

 Зазначимо, що вперше за свою спортивну кар’єру чемпіонка літньої Олімпіади в Пекіні в командних змаганнях і бронзова призерка літньої Олімпіади в Лондоні Ольга Харлан зуміла завоювати звання чемпіонки світу.

 Нагадаємо, що до цього Ольга Харлан двічі піднімалася на 2-у сходинку світового п’єдесталу пошани: у 2009 році в турецькій Анталії і в 2010 в Парижі. У 2011 в італійській Катанії Ольга Харлан стала володаркою бронзових медалей світового чемпіонату.

 У півфіналі Ольга Харлан одним ударом «впоралася» з чемпіонкою Олімпіади в Лондоні кореянкою Жійон Кім. Тут не можна не зазначити характер української шаблістки, тому що впродовж всього поєдинку Ольга Харлан поступалася в рахунку, однак, коли на табло показали 12:14 на користь кореянки, українка змогла перевернути хід бою на свою користь. У підсумку Харлан не просто зрівняла рахунок, а й завдала кореянці п’ятнадцятий переможний удар.

 Дуже непростим виявився і «фінальний бій» з російською спортсменкою Катериною Дяченко. Першу половину бою Ольга Харлан відфехтувала «на відмінно», й на перерву шаблістки йшли з рахунком 8:1 на користь українки. Проте вже після «хвилинного роздуму» Катерина Дяченко поміняла тактику і почала стрімкими темпами наздоганяти Харлан. Удар за ударом, і ось росіянка зрівняла рахунок у бою – 12:12. Але Ольга Харлан знову проявила стійкість характеру і, завдавши росіянці три безперечно виграшних удари, виграла титул чемпіонки світу.

 Підсумковий рейтинг:

 1) Ольга Харлан (Україна)

Related Post

 2) Катерина Дяченко (Російська Федерація)

 3) Жійон Кім (Корея)

 3) Ірен Веккі (Італія)

 16) Галина Пундик (Україна)

 35) Аліна Комащук (Україна)

 52) Олена Вороніна (Україна)

 За матеріалами: nffu.org.ua

Leave a Comment