fbpx
Без категорії

Фехтування. ЧС в Будапешті. Ольга Харлан стала чемпіонкою світу

 Українська шаблістка виграла золоті медалі на чемпіонаті світу з фехтування, який проходить у Будапешті.

 Зазначимо, що вперше за свою спортивну кар’єру чемпіонка літньої Олімпіади в Пекіні в командних змаганнях і бронзова призерка літньої Олімпіади в Лондоні Ольга Харлан зуміла завоювати звання чемпіонки світу.

 Нагадаємо, що до цього Ольга Харлан двічі піднімалася на 2-у сходинку світового п’єдесталу пошани: у 2009 році в турецькій Анталії і в 2010 в Парижі. У 2011 в італійській Катанії Ольга Харлан стала володаркою бронзових медалей світового чемпіонату.

 У півфіналі Ольга Харлан одним ударом «впоралася» з чемпіонкою Олімпіади в Лондоні кореянкою Жійон Кім. Тут не можна не зазначити характер української шаблістки, тому що впродовж всього поєдинку Ольга Харлан поступалася в рахунку, однак, коли на табло показали 12:14 на користь кореянки, українка змогла перевернути хід бою на свою користь. У підсумку Харлан не просто зрівняла рахунок, а й завдала кореянці п’ятнадцятий переможний удар.

 Дуже непростим виявився і «фінальний бій» з російською спортсменкою Катериною Дяченко. Першу половину бою Ольга Харлан відфехтувала «на відмінно», й на перерву шаблістки йшли з рахунком 8:1 на користь українки. Проте вже після «хвилинного роздуму» Катерина Дяченко поміняла тактику і почала стрімкими темпами наздоганяти Харлан. Удар за ударом, і ось росіянка зрівняла рахунок у бою – 12:12. Але Ольга Харлан знову проявила стійкість характеру і, завдавши росіянці три безперечно виграшних удари, виграла титул чемпіонки світу.

 Підсумковий рейтинг:

 1) Ольга Харлан (Україна)

 2) Катерина Дяченко (Російська Федерація)

 3) Жійон Кім (Корея)

 3) Ірен Веккі (Італія)

 16) Галина Пундик (Україна)

 35) Аліна Комащук (Україна)

 52) Олена Вороніна (Україна)

 За матеріалами: nffu.org.ua

Читайте також: