Сицилійці вимагають прибрати американські військові бази

 Вихідні на Сицилії почалися неспокійно – місцеві жителі почали акції протесту проти будівництва американської військової бази. Близько п’яти тисяч осіб вийшли на вулиці, і майже відразу ж почалися зіткнення з поліцією.

 У бійці постраждав і один поліцейський, співробітник фінансової гвардії. Частині протестувальників вдалося все ж прорватися на територію самої бази. Вони стали підійматися на радіовишки, розвішувати там гамаки і лягати в них, всім своїм виглядом показуючи, що не збираються поступатися.

 Сицилійці вважають, що будівництво військової бази, а конкретніше, зведення об’єктів американського супутникового зв’язку MUOS, небезпечне для здоров’я жителів острова і може викликати важкі захворювання.

Related Post

 Організаторами протестів є місцеві «зелені», однак, підтримати їх приїхали активісти лівих рухів і з інших районів Італії. Автономний уряд Сицилії два тижні тому, після того, як отримав запевнення від американців про повну безпеку споруджуваних об’єктів, дав згоду на продовження будівництва.

Сицилійці вимагають прибрати американські військові бази (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment