fbpx
Політика

Сицилійці вимагають прибрати американські військові бази

 Вихідні на Сицилії почалися неспокійно – місцеві жителі почали акції протесту проти будівництва американської військової бази. Близько п’яти тисяч осіб вийшли на вулиці, і майже відразу ж почалися зіткнення з поліцією.

 У бійці постраждав і один поліцейський, співробітник фінансової гвардії. Частині протестувальників вдалося все ж прорватися на територію самої бази. Вони стали підійматися на радіовишки, розвішувати там гамаки і лягати в них, всім своїм виглядом показуючи, що не збираються поступатися.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Сицилійці вважають, що будівництво військової бази, а конкретніше, зведення об’єктів американського супутникового зв’язку MUOS, небезпечне для здоров’я жителів острова і може викликати важкі захворювання.

 Організаторами протестів є місцеві «зелені», однак, підтримати їх приїхали активісти лівих рухів і з інших районів Італії. Автономний уряд Сицилії два тижні тому, після того, як отримав запевнення від американців про повну безпеку споруджуваних об’єктів, дав згоду на продовження будівництва.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Сицилійці вимагають прибрати американські військові бази (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: