fbpx
Економіка

Сергій Собянін: Москва – найзеленіше європейське місто

 На думку тимчасово виконуючого обов’язки московського мера Сергія Собяніна, російська столиця може за правом вважати себе найзеленішим європейським містом.

 "Половина всієї території у нас під зеленими насадженнями. По-моєму, це більше, ніж у Лондоні і Парижі в 2-2,5 рази. А з урахуванням нових територій нас не наздогнати", – заявив Собянін сьогодні, 10 серпня, під час відвідування природно-історичного парку "Кузьминки-Любліно".

 Т.в.о. голови департаменту природокористування і охорони навколишнього середовища Антон Кульбачевсьий, супроводжуючий Сергія Собяніна, розповів, що з початку поточного року в Москві було посаджено більше 60 000 дерев, а за три останні роки кількість посаджених дерев у столиці становить 400 000 одиниць.

 Т.в.о. мера дав доручення не тільки висаджувати зелені насадження у скверах і парках, але й інтенсивніше озеленювати московські двори. Причому місцеві жителі повинні самі вибирати, які види дерев мають з’явитися поруч з їхніми будинками. До кінця 2013 року в столичних дворах висадять близько 20 000 дерев. Столична влада сподівається, що найактивнішу участь у цьому заході візьмуть москвичі.

Озеленення Москви (відео):

 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: