fbpx
Суспільство

Коломенський кремль лідирує в інтернет-конкурсі “Росія 10”

 Коломенський кремль лідирує в мультимедійному конкурсі "Росія 10", і з такої нагоди жителі старовинного містечка в суботу влаштували біля стін середньовічної фортеці грандіозний флешмоб – сім тисяч учасників з дзвіночками в руках, взявшись за руки, склали «живий» ланцюг, немов би обняли свій улюблений пам’ятник. Довжина цього ланцюга склала майже два кілометри.

 На цьому свято не закінчилося, своє пілотажне мистецтво показала група "Стрижі", вітаючи таким чином жителів Коломни. Для участі у заході приїхав і виконуючий обов’язки підмосковного губернатора Андрій Воробйов, який закликав усіх голосувати за Коломенський кремль, щоб зробити його лідером у рейтингу найяскравіших пам’яток Росії.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

 До теперішнього часу свої голоси за претендентів віддали більше 30 мільйонів осіб, з них близько півтора мільйона підтримали Коломенський кремль, який поки займає перше місце. На друге місце вийшла мечеть імені Ахмата Кадирова "Серце Чечні", а на третє – Богородицький музей-заповідник.

 За ними слідом йдуть Мамаєв курган і скульптура "Батьківщина-мати кличе", Хоперский заповідник, озеро Байкал, пам’ятник Катерині II в Єкатерининському сквері, скульптурний парк "Легенда", Астраханський кремль, храм "Золота обитель Будди Шак’ямуні" та інші пам’ятки.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

 Всього в конкурсі беруть участь 80 об’єктів.

Коломенський кремль лідирує в інтернет-конкурсі "Росія 10" (відео):

 

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: