fbpx
Політика

«Свобода» пікетуватиме Генпрокуратуру через фальсифікації в окрузі № 223

 У понеділок, 12 серпня, о 13:00 київська міська організація ВО «Свобода» проведе пікетування будівлі Генеральної прокуратури України з вимогою завершити розслідування справи щодо фальсифікацій у виборчому окрузі № 223.

 Представники опозиційної партії нагадують про те, що 12 серпня 2013 року виповниться рівно 9 місяців відтоді, як 12 листопада 2012 року в прокуратурі міста Києва порушили кримінальну справу за фактами фальсифікації результатів парламентських виборів в 223-му виборчому окрузі.

 «Ще в грудні заступник прокурора міста Києва Сергій Софієв запевнив усіх, що розслідування триватиме "декілька місяців"», – розповів єдиний кандидат від опозиції двісті двадцять третього округу, "свободівець" Юрій Левченко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Разом з тим представники прокуратури досі не передали справу «щодо фальсифікацій у виборчому окрузі № 223» до суду.

 Представники партії також повідомляють з посиланням на киян, що колишній глава двісті двадцять третьої виборчої комісії Юрій Літвішко, який виконував усі вказівки Пилипишина щодо фальсифікації парламентських виборів, зараз спокійно розгулює вулицями української столиці.

 Нагадаємо, що в ЦВК України визнали неможливим встановлення достовірних результатів виборів у Верховній Раду в 223-му окрузі, а в парламенті порекомендували ЦВК призначити на цій ділянці повторні вибори. Юрій Левченко заявляв, що згідно з первинними протоколами виборів, він випереджав свого опонента Пилипишина приблизно на 900 голосів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Однак при перерахунку голосів виявилося, що бюлетені за Юрія Левченка були зіпсовані. У результаті їх визнали недійсними, і таким чином Пилипишин зумів випередити свого суперника з ВО «Свобода». На сайті ЦВК України саме Пилипишин і був оголошений переможцем у 223-му окрузі.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: