fbpx
Економіка

Мельник зміг втекти, бо на ньому був контрабандний браслет – Геннадій Москаль

 Колишній ректор Податкової академії України Петро Мельник зміг втекти з-під домашнього арешту, так як на ньому був контрабандний несертифікований браслет. Крім того, цим браслетом не вміє користуватися українська міліція.

 Про це повідомив колишній заступник міністра внутрішніх справ України, народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль в коментарі українським ЗМІ.

 «Це просто сміх! Немає ніяких браслетів! Це міф! Міліція заявляє, що браслет неушкоджений. Як він сповз з руки? Що це за браслет? Може, китайський, дитячий або сувенірний?», – міркує політик.

 За його словами, міністерство внутрішніх справ України не закуповувало ніяких електронних браслетів. Москаль стверджує, що браслет, який одягли на Мельника, був контрабандним.

 «Хтось його передав, в "Борисполі" зустріли, потім наділи на Мельника і показали журналістам. Це сюжет для гумористичної передачі», – заявив Москаль.

 На думку опозиціонера, сторона обвинувачення повинна була повідомити суду, що в міліції не мають досвідчених фахівців і необхідного сертифікованого обладнання для обслуговування електронних пристроїв стеження.

 У такому випадку Петру Мельнику, можливо, могли б вибрати інший запобіжний захід. Втім, у «Віснику державних закупівель» повідомляється, що відомства за результатами тендеру підписало угоду з компанією «Беніш Джі Пі еС Україна» на постачання устаткування для систем електронного контролю. За угодою, МВС придбало 856 електронних браслетів і 856 мобільних контрольних пристроїв.

 Керівник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив, що річна потреба в електронних браслетах оцінюється міліціонерами в 50 тисяч штук.

 Крім того, адвокат Петра Мельника Олексій Назаренко в коментарі українським ЗМІ зазначив, що в міліції дізналися про втечу екс-ректора Податкової академії лише тоді, коли він не з’явився до суду.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: