fbpx
Музика

В Одесі поставлять перший в Україні пам’ятник рок-н-ролу

 Організатори проекту "Одеса – рок-столиця" розповіли, що планують встановити в місті пам’ятник рок-н-ролу, а також облаштувати алею рок-легенд. Коли пам’ятник встановлять, він стане першим таким пам’ятником в Україні.

 Відкриття пам’ятника та алеї заплановано через рік, у серпні 2014 року. Спочатку скульптурну композицію, присвячену рок-н-ролу, планували встановити на Куликовому полі – традиційному місці проведення всіх одеських рок-фестивалів, однак потім плани змінилися і було вирішено звести її в центрі міста.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

 "Це буде велика стела, біля її основи будуть образи рок-легенд – світових та одеських, наприклад, Курт Кобейн, Елвіс Преслі, Ігор Ганькевич – одесит, засновник рок-н-ролу в нашому місті. А ще на стелі обов’язково будуть імена тих , хто залишить підпис у зверненні, щоб цей пам’ятник з’явився в Одесі", – повідомив журналістам один з авторів проекту Антон Семенюк.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

 Як передбачається, алея щороку поповнюватиметься новими скульптурами рок-музикантів, виконаних у людський зріст. Антон Семенюк пояснив цю ініціативу тим, що Одеса є столицею українського рок-н-ролу, оскільки тут відкрився перший в Україні і другий у колишньому Союзі рок-клуб (перший був у Пітері).

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: