fbpx
Спорт

Британський прем’єр-міністр не бойкотуватиме Олімпіаду в Сочі

 Великобританія не бойкотуватиме Олімпіаду в Сочі через російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин, написав прем’єр-міністр Об’єднаного Королівства Девід Кемерон в своєму Twitter. Заява Кемерона адресована британському актору і борцю за права представників ЛГБТ-спільноти Стівену Фраю.

 Прем’єр-міністр Великобританії повідомив, що розділяє побоювання Фрая з приводу утиску прав гомосексуалістів в Росії. Але, за його словами, британські громадяни можуть як-небудь змінити ситуацію тільки в тому випадку, якщо будуть брати участь в сочинській Олімпіаді. У разі бойкоту нічого змінити неможливо.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, раніше Стівен Фрай опублікував на своїй сторінці відкритий лист, звернений до Девіду Камерона і Міжнародного олімпійського комітету. Він, як представник ЛГБТ-спільноти, закликав бойкотувати Олімпіаду-2014, так як в Росії утискають права гомосексуалістів. Причому винним у цьому Фрай назвав особисто Володимира Путіна, заявивши, що «Путін робить з людей нетрадиційної орієнтації козлів відпущення точно так само, як колись Гітлер з євреїв».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Західні гей-активісти вимагають бойкоту Олімпіади в Сочі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: