fbpx
Новини світу

Індія і Китай зацікавлені у використанні українського полігону «НИТКА» – Міноборони

   Україна веде переговори з Індією та Китаєм про використання полігону "НИТКА" у Криму, заявили в Міноборони.  

 "Якщо і буде відмова (від російської сторони – ІФ), то є інші країни, які проявляють певний інтерес щодо його використання. Зокрема, це Індія, Китай та інші", – повідомив заступник міністра оборони України Володимир Можаровський на брифінгу в п’ятницю в Києві , відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".  

 Він уточнив, що відповідні переговори з Індією та Китаєм вже ведуться, але про домовленості говорити поки рано.  

 "У рамках ВТС ці питання піднімалися, однак безпосередньо на рівень конкретних домовленостей це питання не вийшло", – підкреслив заступник міністра.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, на сьогоднішній день існують певні труднощі з приводу використання цього тренувального комплексу російською стороною.  

 В.Можаровський додав, що в Росії триває будівництво подібного об’єкта, на якому до кінця поточного року планується вже почати випробування. "Звичайно ж, така готовність цього об’єкту РФ внесе певні зміни в угоду про використання цього полігону", – сказав він.  

 Також в Міноборони інформують, що офіційної відмови від російської сторони щодо використання полігону немає і сторони продовжують обговорювати питання щодо взаємовигідних умов використання цього комплексу.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Раніше в міністерстві оборони України повідомили, що російські льотчики не будуть тренуватися на наземному інженерно-технічному комплексі авіації (НИТКА) в Криму в поточному році, оскільки зайняті в інших заходах. "Російська сторона офіційно повідомила нам про те, що в 2013 році вони не будуть тренуватися на полігоні "НИТКА", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міноборони 11 липня.  

 У прес-службі додали: причиною цього є те, що авіація Північного флоту РФ буде задіяна в інших заходах, і тому не зможе взяти участі у навчаннях на полігоні.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: