fbpx
Здоров'я

У регіони відправлено понад 1,5 млн доз вакцин – Міністерство охорони здоров’я України

 Протягом останніх двох місяців всі області України отримали всього понад 1,5 мільйони доз вакцин для профілактики різних інфекційних захворювань.

 У МОЗ розповіли, що в даний момент в регіонах є основні вакцини для проведення планових дитячих щеплень згідно з календарем профілактичних щеплень. Крім того, всі постачання ліків здійснюються відповідно до затверджених графіків і з липня по серпень помітно активізувалися. Завдяки цьому регіони України забезпечені всіма необхідними імунобіологічними препаратами, зокрема, ліками для проведення щеплень дітям 1-го року життя.

 За даними МОЗ, протягом останніх двох місяців регіони отримали 326 603 дози вакцини для профілактики кашлюку, правця, дифтерії, поліомієліту та гемофільної інфекції – «Пентаксим». Повідомляється, що більша частина цієї вакцини була поставлена ​​в кінці липня і на початку серпня. Також у серпні очікуються поставки «Пентаксиму» у кількості 350 тисяч доз. Таких обсягів вакцини вистачить, щоб протягом тривалого часу забезпечити регіони медпрепаратами.

 Зазначимо, що наприкінці липня всі установи охорони здоров’я України отримали вакцину для проведення профілактики поліомієліту «ОПС» в кількості 972 тисяч доз. Також у серпні достроково планується постачання даної вакцини у кількості 533 150 доз. Зараз можна впевнено констатувати факт, що регіони на сьогоднішній день забезпечені і вакциною «ОПС» в достатній мірі.

 На початку серпня пройшла поставка вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку та правця – «Інфанрикс» у кількості 93 580 доз. На цьому тижні очікується додаткова поставка 24 510 доз. Таким чином, дана кількість вакцини дозволить медикам проводити щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюку в регіонах тривалий час.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: