Путін зустрінеться з президентом Ірану Роухані в Бішкеку на саміті ШОС

 Помічник російського президента Юрій Ушаков повідомив, що лідери Росії та Ірану – Володимир Путін і Хасан Роухані (фото) – проведуть свою першу зустріч 13 вересня в Бішкеку в ході саміту Шанхайської організації співпраці.

 «У процесі обговорень після обрання Роухані президентом надійшла пропозиція від іранських партнерів про проведення зустрічі Роухані – Путін в рамках саміту ШОС в Бішкеку 13 вересня. Ми були дуже вдячні іранській стороні за такого роду ініціативу і, природно, її підхопили і дали згоду. Будемо готувати зустріч», – розповів Юрій Ушаков.

 Він також, нагадав, що спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін  відвідав Ісламську Республіку Іран і представляв Російську Федерацію на інавгурації Роухані.

Related Post

 Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що нібито глава держави Володимир Путін може відвідати Іран вже в серпні, однак пізніше в Кремлі заявили, що таких планів у порядку денному не було.

 Майбутня зустріч стане першою для вищих осіб двох держав після того, як на початку липня цього року до Москви приїздив колишній президент Ірану Махмуд Ахмадінежад.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment