fbpx
Політика

Путін зустрінеться з президентом Ірану Роухані в Бішкеку на саміті ШОС

 Помічник російського президента Юрій Ушаков повідомив, що лідери Росії та Ірану – Володимир Путін і Хасан Роухані (фото) – проведуть свою першу зустріч 13 вересня в Бішкеку в ході саміту Шанхайської організації співпраці.

 «У процесі обговорень після обрання Роухані президентом надійшла пропозиція від іранських партнерів про проведення зустрічі Роухані – Путін в рамках саміту ШОС в Бішкеку 13 вересня. Ми були дуже вдячні іранській стороні за такого роду ініціативу і, природно, її підхопили і дали згоду. Будемо готувати зустріч», – розповів Юрій Ушаков.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Він також, нагадав, що спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін  відвідав Ісламську Республіку Іран і представляв Російську Федерацію на інавгурації Роухані.

 Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що нібито глава держави Володимир Путін може відвідати Іран вже в серпні, однак пізніше в Кремлі заявили, що таких планів у порядку денному не було.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Майбутня зустріч стане першою для вищих осіб двох держав після того, як на початку липня цього року до Москви приїздив колишній президент Ірану Махмуд Ахмадінежад.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: