fbpx
Здоров'я

На Львівщині зростає захворюваність на менінгіт

 Станом на 5 серпня 2013 року в Львівській області було зареєстровано 59 випадків захворювання серозним менінгітом, з них у дітей до 17-ти років – 31 випадок. Про це повідомили у Львівській ОДА.

 За інформацією щоденного моніторингу інфекційної захворюваності у Львівській області, з початку липня у Львівській області спостерігається зростання захворюваності ентеровірусною інфекцією.

 Крім того, зареєстровано 11 українців з діагнозом «ентеровірусна інфекція», з яких – 6 дітей. Зазначимо, що для підтвердження ентеровірусної інфекції матеріал від хворих доставляється в вірусологічні лабораторії. Там весь отриманий матеріал вивчається фахівцями.

 Повідомляється також, що підйом рівня захворюваності ентеровірусноюінфекцією спостерігається в областях, прикордонних з Російською Федерацією.

 Нагадаємо, що ентеровірусна інфекція характеризується чималою різноманітністю клінічних форм, зокрема, – серозними менінгітами.

 Серозний менінгіт супроводжується у людини підвищенням температури до 39-ти градусів, сильним головним болем, почервонінням обличчя, запамороченням, нудотою, ригідністю м’язів потилиці, блювотою, симптомами Брудзинського та Керніга. Крім того, іноді можуть спостерігатися судоми і марення. Також медики не виключають дрібний висип, який швидко зникає.

 Джерелом менінгіту можуть бути не тільки хворі люди, а й вірусоносії. Заразитися можна через брудні руки, брудні предмети побуту, продукти харчування і воду, а також повітряно-крапельним шляхом.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: