fbpx
Право

Нацкомфінпослуг і МВС України підписали меморандум про взаємодію і співпрацю

   МВС України та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, підписали меморандум про взаємодію і співпрацю.  

 Як повідомляє прес-служба МВС у п’ятницю, документ передбачає співробітництво в усіх напрямках, що становлять взаємний інтерес. Перш за все, це злочини у сфері економіки, запобігання і припинення порушень законодавства на ринку фінансових послуг, забезпечення захисту прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб.  

 У ході зустрічі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та голови Нацкомфінпослуг Бориса Візірова визначено основні завдання співпраці: створення єдиного інформаційного поля для обміну даними та виявлення актуальних проблем функціонування ринку небанківських фінансових послуг. МВС і Нацкомфінпослуг спільно організовуватимуть і вживатимуть заходів, спрямованих на їх вирішення.  

 "Між нашими відомствами існує досвід спільної співпраці. Зокрема, щодо усунення негативних наслідків діяльності кредитних спілок та стабілізації ситуації на ринку кредитної кооперації. Ми також спільно займалися законопроектом про заборону функціонування на території України "фінансових пірамід", інших сумнівних фінансових схем, які можуть привести до присвоєння коштів громадян", – сказав В.Захарченко.  

 Він повідомив, що за результатами обміну інформацією з державним регулятором щодо кредитних установ припинені або анульовані ліцензії на здійснення діяльності, протягом цього року відкрито понад 270 кримінальних проваджень.   

 Б.Візіров зазначив, що Нацкомфінпослуг приділяє особливу увагу припиненню правопорушень у сфері захисту прав споживачів. Так, за період з квітня цього року відреагували більш ніж на 1 700  звернень про порушення прав громадян на отримання страхового відшкодування.

 Завдяки вжитим Нацкомфінпослуг заходам громадяни вже отримали майже 16,5 млн грн відшкодування.  

 "Меморандум, який ми підписали, є додатковим засобом у комплексі дій з суттєвої активізації боротьби з виявлення різних шахрайських і злочинних схем, спрямованих на легалізацію "брудних" коштів та їх перерозподіл", – підкреслив голова Нацкомфінпослуг.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: