fbpx
Новини світу

Над Коломенським кремлем пролетять “Стрижі” і “Російські витязі”

 Сьогодні в підмосковній Коломні відбудеться авіаційне шоу за участю легендарних російських пілотажних груп "Стрижі" і "Російські витязі". Серед інших найскладніших елементів, виконуваних пілотами, глядачі зможуть побачити "кубинський діамант" – унікальну повітряну побудову у вигляді ромба з чотирьох винищувачів МіГ-29 і п’яти Су-27.

 Виступ пілотажних груп у Коломні очікується в рамках акції "Підтримаємо Коломенський кремль", що проходить за підтримки організаторів проекту "Росія 10". Головне завдання цього проекту – вибрати десятку нових візуальних символів країни. На сьогоднішній день відібрано близько 700 унікальних географічних, архітектурних та історичних об’єктів Росії. У другому етапі лідирує Коломенський кремль, на підтримку якого і відбудеться авіашоу «Стрижів» і «Російських витязів».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Обидві пілотажні групи, що базуються в Кубинці (Московська область), були створені навесні 1991 року. Вони входять до складу 237-го гвардійського Проскурівського Червонопрапорного орденів Кутузова та Олександра Невського Центру імені Івана Кожедуба.

Новий командир "Стрижів" репетирує льотну програму. Кадри з кабіни пілота (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: