fbpx
Політика

Навальний викрив Собяніна в придбанні елітного житла

 Кандидат у мери Москви Олексій Навальний, який засуджений за статтею про шахрайство і зараз очікує вступу вироку в законну силу, не втомлюється викривати своїх політичних опонентів. Черговою метою борця з корупцією із заплямованою репутацією став тимчасово виконуючий обов’язки московського мера Сергій Собянін.

 Навальний поширив у своєму блозі інформацію про те, що Собянін купив елітну квартиру, яку, на думку опозиціонера, т.в.о. мера не може дозволити собі придбати. Йдеться про квартиру площею 308 квадратних метрів, що за документами знаходиться у власності дочки т.в.о. столичного градоначальника Ольги Собяніної. Квартира, за словами Навального, розташована в елітному будинку неподалік від Білого дому. Сукупний дохід сім’ї Собяніна, за підрахунками опозиціонера, не дозволяє придбати таке житло навіть за умови, якщо збирати на нього протягом десяти років.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Ок, можливо держслужбовець Собянін, який приїхав до Москви з Тюмені, був наділений службовим житлом, яке потім хитрим чином приватизував», – припустив Навальний.

 Прес-секретар в.о. мера Москви, прокоментувала цей факт, і заявила, що, що цю квартиру Собяніну виділило управління справами президента як керівнику адміністрації президента ще в 2006 році. «Це стандартна практика виділення житла вищим посадовим особам», – розповіла прес-секретар.

 У цьому ж будинку за даними на 2006 рік жили спікер Держдуми Борис Гризлов (зараз один з керівників «Єдиної Росії»), глава ФСБ Микола Патрушев (зараз секретар Радбезу), міністр оборони Сергій Іванов (зараз керівник адміністрації президента), а також багато інших високопосадовців.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Нинішнє звинувачення – далеко не перше, висунуте Олексієм Навальним щодо Сергія Собяніна. Він і раніше звинувачував мера Москви в численних порушеннях, наприклад, при озелененні міста та заміні асфальту плиткою.

 Сам Сергій Собянін неодноразово заявляв, що нинішня передвиборна кампанія йде «на рівні політичної склоки». «Якісь огульні звинувачення, які межують з наклепом, популістські заяви. Я особливо не вслухався, але на мою адресу несуться і якісь вже зовсім образливі речі. Але це їх вибір», – говорив в.о. мера в інтерв’ю журналістам.

 За даними соціологічних опитувань, Олексій Навальний є головним суперником Сергія Собяніна на виборах столичного мера, які відбудуться 8 вересня.

Собянін і кампанія з озеленення Москви (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: