fbpx
Новини світу

ЗМІ: Росія просить Казахстан заборонити постачання продукції української компанії Roshen

 Ситуація навколо заборони Росією поставок на свою територію продукції української компанії Roshen може отримати несподіване продовження.

 Почалося все 29 липня, коли глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про введення санітарною службою РФ заборони на постачання продукції Roshen. За словами Онищенка, кондитерські вироби української компанії «Рошен» не відповідають чинним в Росії нормам. Зокрема, йщлося про наявність в молочному шоколаді, зробленому українською компанією, бензапирену.

 Українська сторона такі звинувачення відкинула, а в ЗМІ з’явилися повідомлення про початок нової торгової війни між Росією і Україною.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Що ж до цікавого продовження цієї історії, то за повідомленнями казахстанських ЗМІ, Міністерство охорони здоров’я цієї держави нібито отримало лист від Росспоживнагляду, в якому викладено прохання заборонити постачання продукції Roshen на територію Казахстану.

 Нагадаємо, що раніше жодних порушень норм у продукції «Рошен» не було виявлено Молдовою і Таджикистаном. Крім того, повідомлялося, що заборону на поставки продукції Roshen не вводитиме Білорусь. А 5 серпня Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров’я Казахстану за підсумками перевірки семи найменувань продукції Roshen повідомив, що не виявив у ній бензапірен, про який говорили в Росії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Після всього цього виникає цілком резонне питання: то можливо проблема зовсім не в «Рошен» і не в продукції цієї української компанії?

 За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також: