fbpx
Економіка

Закон про утилізаційний збір. Українські виробники авто почали роботу над створенням утилізаційних центрів

 Ми повідомляли про те, що президент України Віктор Янукович підписав закон про утилізаційний збір на імпортні авто і про реакцію на це з боку ЄС і СОТ. Набуття чинності даного закону здатне буде захистити вітчизняного виробника, але і зажадає від нього певних дій, зокрема, створення утилізаційних центрів.

 Повідомляється, що над створенням таких центрів вже почали працювати корпорації «Богдан» і «Укравто». У ЗМІ наводяться слова прес-секретаря корпорації «Богдан» Сергія Красулі, який заявив, що вже розпочато формування бізнес-плану будівництва утилізаційного центру. За словами представника корпорації «Богдан», «згідно з поточним обсягом списання, гарячі потреби України в потужностях з утилізації становлять: 2 підприємства з демонтажу автомобілів і 39 центрів з переробки/подрібнення кузовних та інших частин». Що ж до перспективи з урахуванням кількості списання автомобілів, то, як підкреслив Сергій Красуля, «… в перспективі потреби в потужностях з утилізації можуть скласти: 7 підприємств з демонтажу автомобілів, 191 центр з переробки/подрібнення кузовних та інших частин».

 При цьому наголошується, що корпорація «Богдан» може здійснювати близько половини обсягів щорічної утилізації легкових автомобілів.

 Про початок створення підприємств з утилізації авто заявляють і в корпорації «УкрАвто». За словами голови правління «УкрАвто» Олександра Козіса, які наводяться сьогодні в ЗМІ, «українська автомобільна корпорація почала створення національної мережі з утилізації старих авто на базі діючих сервіс-центрів». Згідно з планами компанії, в майбутньому, крім пунктів прийому старих автомобілів та утилізації, а також пунктів розбирання цих автомобілів, передбачається створення центів з переробки інших частин транспортних засобів (шини, фільтри, нейтралізатори вихлопних газів і т.п.).

 Раніше зазначалося, що виробники будуть звільнятися від сплати утилізаційного збору в разі інвестування коштів у будівництво центрів з утилізації транспортних засобів.

Читайте також: