fbpx
Право

«Врадіївська справа». Досудове розслідування вже завершили – прокуратура

   Докази, зібрані під час досудового розслідування справи про скоєння злочинів трьома підозрюваними у побитті та зґвалтуванні жительки смт Врадіївка, визнані достатніми для складання обвинувального акта, повідомив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко.  

 Як повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області в п’ятницю, відповідно до вимог ст.290 (відкриття матеріалів іншій стороні) Кримінального процесуального кодексу України, слідчому доручено 9 серпня повідомити учасникам кримінального процесу про завершення досудового розслідування і надати доступ до матеріалів кримінального провадження.  

 Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області була побита й зґвалтована 29-річна мешканка смт Врадіївка Ірина Крашкова. У скоєнні злочину підозрюються двоє правоохоронців – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабиненко.  

 Д.Поліщук і М.Рабиненко були арештовані 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.  

 2 липня Є.Дрижак був затриманий. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.  

 5 серпня трьом підозрюваним вручили підозру про вчинення замаху на вбивство.  

 Зокрема, їх дії перекваліфіковані з ч.1 ст.121 Кримінального кодексу (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) на ч.2 ст.15, п.п 4,6,9,12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу, а "саме вони підозрюються у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групи осіб".  

 Крім того, одному з підозрюваних інкримінують скоєння розбійного нападу, ще двом – вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також ряду службових злочинів.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: