fbpx
Освіта

Інтернет-рейтинг вузів Центральної та Східної Європи: КНУ ім. Шевченка і КПІ потрапили у ТОП-50

 Київський національний університет ім. Т. Шевченка та Національний технічний університет України «КПІ» потрапили в ТОП-50 вищих навчальних закладів Східної і Центральної Європи. Ці дані взяті з міжнародного рейтингу Webometrics, який аналізує представленість вищих навчальних закладів в інтернет-просторі.

 Повідомляється, що КНУ ім. Т. Шевченка розташувався 37-му місці (838-е місце – в світовому рейтингу), а НТУУ «КПІ» – на 48-му (1006 – в світовому рейтингу).

 У даному рейтингу перше місце серед вузів Східної та Центральної Європи зайняв офіційний сайт МДУ ім. Ломоносова. На другому місці опинився Карлов університет у Празі, третє посів Університет ім. Етвеша Лорана (Будапешт). Крім того, в ТОП-5 лідерів увійшли також Університет Любляни (Словенія) і Чеський технічний університет.

 Як вважають укладачі рейтингу, онлайн-активність вищого навчального закладу відображає загальну якість ВНЗ. Критеріями для аналізу веб-сайтів ВНЗ є: кількість зовнішніх посилань, індекс цитування і кількість індексованих сторінок. Іншими словами, експерти оцінюють змістовну і інформаційну складову веб-сайту навчального закладу.

 При цьому фахівці абсолютно не оцінюють дизайн сайту ВУЗу і не враховують його відвідуваність, тому що вона корелює з кількістю студентів.

 У загальній складності, в рейтинг увійшло  2918 європейських вузів. Даний список був складений за даними за перше півріччя поточного року.

 Перше місце в світовому рейтингу зайняв сайт Гарвардського університету.

 Нагадаємо, що міжнародний рейтинг Webometrics публікується 1 раз на півріччя.

 Раніше був опублікований рейтинг 200 кращих ВНЗ України та ТОП-10 найпопулярніших ВНЗ України за версією Міносвіти.

 Вже декілька років лідерами серед українських ВНЗ залишаються НТУУ «Київський політехнічний інститут» та КНУ ім. Тараса Шевченка.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: