fbpx
Політика

«Янукович вже двічі давав згоду випустити Тимошенко за кордон», – Тарас Чорновіл

 Президент України Віктор Янукович два рази приймав позитивне рішення з приводу лікування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном. Про це розповів екс-депутат від фракції «Партії регіонів» Тарас Чорновіл під час інтерв’ю.

 Відповідаючи на питання про те, чи відпустить глава держави Юлію Тимошенко на лікування, екс-регіонал уточнив: «Дуже складне питання. Важко зрозуміти людину, коли вона орієнтується на якісь фобії і вплив різних радників».

 Однак Чорноволу точно відомо, що вже два рази Віктор Янукович приймав позитивне рішення з питання лікування Тимошенко. Але обидва рази все зривалося. Чорновіл зазначив, що вперше цю ідею подав і активно відстоював він особисто.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Навіть підтримку у Верховній Раді вдалося знайти. Однак за одну ніч все змінилося, і тему закрили», – повідомив екс-регіонал.

 Вдруге, нагадує політик, був у самий розпал місії Європарламенту в Україні Александра Кваснєвського і Пета Кокса. Європейські політики дуже прозоро натякали владі на необхідність лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

 Наскільки йому відомо, рішення було прийнято майже остаточно: погодився Віктор Янукович, погодилася Юлія Тимошенко, погодилася Німеччина прийняти українського екс-прем’єра.

 «Все йшло чудово, поки місія Європарламенту не виїхала. Як тільки Кокс і Кваснєвський покинули Україну, за ними з Києва прийшла нова умова: Віктор Янукович зажадав, щоб хтось з вищого ешелону чиновників Євросоюзу рівня Ангели Меркель гарантував Україні, що Тимошенко не буде займатися в Німеччині політичною діяльністю», – заявив політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Саме це і поховало «другі переговори» з лікування Тимошенко.

 Зараз йде третій раунд переговорів. Чим він завершаться, сказати важко, так як серпень – мертвий місяць у Євросоюзі. У політиків тотальна відпустка – ніхто не працює, зазначив Чорновіл. Януковичу виставили умову в ЄС: Брюссель закриває очі на велику частку невиконаних зобов’язань за Угодою про асоціацію, а Київ дає «поштовх» у справі Тимошенко.

 За матеріалами: liga.net

Читайте також: