fbpx
Політика

Як можна вчинити з адміністративно-територіальною реформою в Україні?

 Сьогодні, 8 серпня, в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулося друге засідання Столичного клубу на тему: "Україні потрібен реформатор. Хто він? Яку програму реалізує?». У рамках сьогоднішньої зустрічі учасники круглого столу обговорювали, яка саме адміністративно-територіальна реформа потрібна Україні , і чи потрібна вона взагалі.  

 На заході окрім інших відомих осіб були присутні: Юрій Кармазін (народний депутат чотирьох скликань), Іван Салій (член об’єднання «Вибір»), Костянтин Матвієнко (експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика»), Микола Габер (глава патріотичної партії України) і Кость Бондаренко (глава правління Інституту української політики).

  Всі присутні спікери дійшли до єдиної думки, що адміністративно-територіальна реформа Україні вкрай необхідна, але кожен бачить її виконання по-своєму.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Адміністративно-територіальна реформа – це проблема, для вирішення якої потрібна дуже велика кількість фінансових витрат. А такою кількістю коштів Україна, на жаль, не володіє.  

 З іншого боку, учасники Столичного клубу відзначили, що в Україні є не тільки національна і місцева влада, а й обласна влада. Костянтин Матвієнко вважає, що обласна влада виконує роль «прокладки» між національною і місцевою владами, і цю саму «прокладку» можна легко видалити. На додаток до вищесказаного Микола Спірідонов (член ради Спілки молодих політологів) додав: «В Україні немає коштів на утримання такої кількості бюрократів».  

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Іван Салій, висловлюючи свою думку щодо даного питання, сказав, що всі реформи необхідно починати з «серця» України – Києва.  

 Юрій Кармазін вважає, що з моменту останніх виборів в Україні почалася «холодна громадянська війна». Зрозуміло, треба щось міняти, але влада, на його думку, нічого для цього не робить.

 На завершення учасники дійшли до єдиного рішення, що в Україні виправити ситуацію, що склалася зможе виключно сильний лідер, якого, на жаль, у нас в країні поки немає.

Читайте також: