fbpx
Спорт

У США не обговорюють можливості бойкоту Олімпіади в Сочі

 Останнім часом в ЗМІ з’являлася інформація про те, що в Сполучених Штатах обговорюють питання можливої ​​неучасті американських спортсменів у зимовій Олімпіаді-2014, яка, нагадаємо, пройде в російському місті Сочі. Такі заяви американських політиків з’явилися на тлі ситуації з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом, який просив Росію надати йому притулок.

 Зокрема, сенатор Ліндсі Грем заявив, що Барак Обама повинен розглянути питання про бойкот Олімпіади в Сочі. Дане питання пропонувалося сенатором до розгляду в тому випадку, якщо Росією все-таки буде надано притулок Едварду Сноудену. «Я б просто послав росіянам недвозначний сигнал, який тільки можливо», – заявляв раніше Ліндсі Грем, слова якого наводило американське видання «Хілл».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Як відомо, Росія надала тимчасовий притулок Едварду Сноудену, а сьогодні з’явилася заява представника Білого дому Джея Карні, в якій йдеться про те, що в США питання бойкоту Олімпіади в Сочі не обговорюється. «Таких розмов у нас не йде», – наводять ЗМІ слова Джея Карні.

 Раніше ми повідомляли, що представник зовнішньополітичного відомства США Джен Псакі заявила, що звучні заклики бойкотувати Олімпіаду в Сочі не відповідають інтересам американської влади. «Це безумовно не те, до чого ми закликаємо», – сказала Псакі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Також нагадаємо, що на думку голови комісії Ради Федерації з розвитку інформаційного суспільства Руслана Гаттарова, заяви про бойкот Олімпіади підривають репутацію Вашингтона.

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: