fbpx
Право

Амністія врятувала «фінансистів»

 За повідомленням РАПСІ, з посиланням на прес-центр суду, сьогодні, 8 серпня, Люблінський суд Москви визнав Ельнура Мірзоєва і Сабуху Сафаралієва винними в незаконній банківській діяльності, збиток в результаті якої склав 10,6 млрд рублів. Суд засудив кожного до одного року і шести місяців позбавлення волі, проте тут же від покарання винні були звільнені, відповідно до постанови про економічну амністію Держдуми РФ.

 Сафураліеву і Мірзоєву пред’явлено було звинувачення відповідно до пунктів «а, б» частини 2 статті 172 КК РФ (незаконна банківська діяльність, вчинена організованою групою і сполучена з отриманням доходу в особливо великому розмірі). Сафаралієв і Мірзоєв визнали свою провину в скоєнні злочину.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Люблінський суд, пославшись на постанову Держдуми від 2 липня 2013 року за амністією, прийняв постанову про звільнення від покарання засуджених. Їм винесли спочатку запобіжний захід, проте в ході суду його змінили, і, таким чином, вони звільнені в залі суду», – повідомила прес-служба суду.

 Як повідомлялося раніше Генеральною прокуратурою Росії, Сафаралієв і Мірзоєв проводили незаконні банківські операції з ухилення від сплати податків, починаючи з червня 2010 року до липня 2012 року. Так, обвинувачені переводили кошти своїх клієнтів на рахунки фіктивних фірм, які були оформлені на загублені паспорти. Далі, кошти переводилися на закордонні рахунки, зокрема, до Туреччини, де вони згодом і переводилися в готівку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім цього, обвинувачені, без будь-якої банківської ліцензії, проводили банківські транзакції, такі як: створення та ведення рахунків юросіб, здійснення банківських операцій клієнтів, інкасація, касове обслуговування, обмін валют тощо.

 Таким чином, зловмисники утримували комісію від своїх клієнтів близько 0,2-0,7% і за два роки своєї діяльності здійснили операцій на загальну суму 10,6 млрд рублів.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: