fbpx
Без категорії

Управління державної охорони України спростовує інформацію про скасування змагань з триатлону через Януковича

  В Управлінні державної охорони України (УДО) спростовують інформацію, що з’явилася в ЗМІ про те, що вони нібито заборонили проведення змагань з тріатлону в Києві в День незалежності, і заявляють, що лише запропонували провести їх в інший час або в іншому місці через те, що перекриття руху на ряді вулиць на тривалий термін не представлялося можливим.  

 "8 серпня ц.р. на веб-сайті "Kiev Triathlon Cup" від імені організаційного комітету розміщено повідомлення про скасування міжнародних змагань з триатлону, які повинні були відбутися в місті Києві під час святкування Дня незалежності України … У повідомленні ряд тверджень не відповідає дійсності. Зокрема, про те, що Управління державної охорони України заборонило проведення змагань", – повідомляє прес-служба УДО України в четвер.

 За їх даними, 17 липня віце-президент Федерації триатлону України Андрій Оністрат звернувся до УДО України з листом, в якому просив сприяння у перекритті дорожнього руху в центральній та історичній частинах міста Києва для підготовки та проведення спортивних змагань на тривалий термін: 23-24 серпня з 7:00 до 22:00.  

 "Управлінням державної охорони України організаторам змагань було запропоновано провести спортивний захід в інший час або в іншому місці міста Києва. Оскільки повне перекриття дорожнього руху в місцях планованої спортивної траси – Контрактова площа, Поштова площа, район Гаванського мосту, вулиці Набережно-Хрещатицька, Набережно- Рибальська, Петра Сагайдачного, Мате Залки і проспект Героїв Сталінграду – заблокувало б пересування містом киян та гостей столиці, зокрема й осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Це також істотно ускладнило б проведення заходів з відзначення Дня незалежності України в столиці", – наголошується в повідомленні УДО.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: