fbpx
Право

Страсбурзький суд заборонив латвійській владі видавати США хакера Чаловського

 У четвер стало відомо, що Страсбурзький суд (ЄСПЛ) заборонив латвійській владі висилати в США громадянина Латвії Дениса Чаловського, що звинувачується американцями в кіберзлочинах. Як повідомив адвокат хакера Лауріс Лієпа, поки рішення Європейського суду з прав людини носить тимчасовий характер, але вже добре те, що до винесення остаточного вердикту можна бути впевненим, що стосовно Дениса Чаловського про екстрадицію не йтиметься.

 Нагадаємо, напередодні латвійський уряд прийняв рішення видати Чаловського США, де йому загрожує 67 років в’язниці – саме такий термін попросив для хакера держобвинувач. Прем’єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс і міністр юстиції Яніс Борданс підписали рішення про екстрадицію. Документ сьогодні ж повинні були направити до Генпрокуратури, однак розпорядження Страсбурзького суду призупиняє дію цього документа.

 Вчорашнє рішення латвійського уряду викликало занепокоєння місцевих правозахисників, які вважають, що може створитися небезпечний прецедент, коли влада з легкістю буде видавати своїх громадян для суду в інших країнах.

Страсбурзький суд заборонив латвійській владі видавати США хакера Чаловського (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: