fbpx
Освіта

Сайт МДУ став кращим серед європейських вишів

 Як повідомила прес-служба МДУ, з посиланням на дані міжнародного рейтингу Webometrics за перше півріччя поточного року, портал Московського державного університету імені Ломоносова визнаний кращим серед інтернет-сторінок вишів Центральної та Східної Європи.

 У рейтингу сайтів МДУ обігнав такі визнані навчальні заклади, як один з найстаріших у світі Карлів університет у Празі та Університет імені Етвеша Лорана в Будапешті. У першу п’ятірку увійшли Університет Любляни в Словенії і Чеський технічний університет, вони зайняли 4-е і 5-е місце відповідно.

 Ще два російських ВНЗ – Санкт-Петербурзький державний університет і Національний дослідницький ядерний університет МІФІ, знаходяться на 19-му і 20-му місці.

 Щодо світового рейтингу, то там портал МДУ займає 102-е місце і є єдиним російським вишем, який увійшов у топ-500. СПбДУ в даному рейтингу знаходиться лише на 595-й сходинці, а МІФІ – на 603-й.

 Більш високі позиції в порівнянні з світовим рейтингом російські виші займають у загальноєвропейському рейтингу – так, МДУ перебуває на 15-му місці.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: