fbpx
Новини світу

Саакашвілі: під час серпневої війни в 2008 році США привели свою авіацію в повну боєготовність

 Президент Грузії Михайло Саакашвілі в інтерв’ю українському телевізійному каналу ZIK заявив, що під час конфлікту Грузії з Російською Федерацією в серпні 2008 року авіація Сполучених Штатів Америки в Туреччині була приведена в повну бойову готовність.

 Крім того, за словами глави держави, до грузинських берегів прямували кораблі американських військово-морських сил, один з яких на озброєнні мав крилаті ракети.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Михайло Саакашвілі зазначив, що про озброєння американського корабля йому повідомив віце-президент Сполучених Штатів Дік Чейні: "Коли шостий флот США пішов на Грузію, флагман шостого флоту пройшов через протоку Босфор, то, звичайно, він мав на озброєнні крилаті ракети. Мені прямо повідомив віце-президент США Дік Чейні: "Ти ж розумієш, що ми не питну воду привезли, це більш серйозний вантаж".

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 "Коли вже Джордж Буш (президент США) приїхав до Вашингтона, то американці привели в повну боєготовність всю військову авіацію, яка перебувала в Туреччині, прилетіли додаткові літаки на їх військову базу в Румунії", – додав глава грузинської держави.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: