fbpx
Політика

Роботу Київради блокує опозиція – Азаров

   Опозиція в Київській міській раді саботує роботу з розвитку столиці, сказав прем’єр-міністр України Микола Азаров журналістам у четвер у Києві.  

 Він зазначив, що опозиція в Київській міській раді всі три роки займається блокуванням прийняття найважливіших рішень, які могли б дозволити залучити фінансові ресурси в місто. "Практично займається саботажем, паралізує роботу Київради і уряду доводиться втручатися постійно, знаходити ресурси і забезпечувати фінансування міських будівництв в той час, коли Київ сам може знаходити ресурси", – підкреслив прем’єр.  

 "Я хочу запитати киян: вам потрібні такі політики, які заважають будувати метро на Троєщину? Будувати міст, будувати розв’язку, покращувати життя в місті? Я хотів би знати думку киян щодо цього", – підсумував М.Азаров.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання. При цьому народні депутати, обрані в столичних мажоритарних округах, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці. Раніше опозиція неодноразово вносила законопроекти і проекти постанов про проведення виборів у столиці в поточному році.  

 Верховна Рада двічі розглядала питання про призначення місцевих виборів у Києві, але обидва рази голосування було провалене – за нього не голосувала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою позицію рішенням Конституційного суду про те, що чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України, незалежно від того, якими були попередні вибори – черговими або позачерговими.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори в 2015 році. Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив переконання, що вибори мера Києва мають бути позачерговими.  

 Секретар Київради Галина Герега заявила, що Київрада буде продовжувати роботу, незважаючи на заяву опозиції про її нелегітимність після 2 червня.  

 Як очікується, 19 серпня відбудеться позачергова сесія Київської міськради.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: