fbpx
Політика

П’ята річниця російсько-грузинської війни в прес-релізі ОБСЄ

 «Конфлікт 2008 року: 5 років потому» – під цією назвою ОБСЄ випустила прес-реліз на своєму сайті у зв’язку з 5-ою річницею серпневої російсько-грузинської війни.

 Зокрема, в ньому зазначено, що Грузія в результаті військового конфлікту 2008 року трагічно втратила сотні людей, а тисячі громадян стали вимушено переміщеними.

 «Через 5 років ми бачимо збиток, який був нанесений Грузії і Південній Осетії в цьому збройному конфлікті. Це ще раз нагадало ОБСЄ і державам-учасникам про місію і сутність мандата організації: створення безпечного простору за допомогою співпраці, повагу до культури і релігійних поглядів, встановлення довіри і прагнення вирішити конфліктні питання мирним шляхом», – йдеться в поширеному ОБСЄ прес-релізі.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 В опублікованому прес-релізі також відзначається, з якими важкими умовами доводиться стикатися вимушеним переселенцям на місцях проживання. Зокрема, це складності, пов’язані із забезпеченням робочими місцями, неефективне соціальне забезпечення і супутні комунальні витрати.

 У прес-релізі виділено, що населення зони конфлікту заслуговує того, щоб жити в своїх будинках в стабільній і мирній обстановці.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 

 Хроніка грузинського серпня 2008 року (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: