fbpx
Політика

Папа Франциск посилює боротьбу з відмиванням грошей у Ватикані

 Як повідомила в четвер служба друку Святого престолу, Папа Римський Франциск підписав особливий рескрипт motu proprio, згідно з яким має бути посилена протидія Ватикану відмиванню «брудних» грошей, а також фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового ураження.

 Центральну роль в цій ініціативі повинна буде грати Служба фінансової інформації, заснована ще попередником Франциска папою Бенедиктом XVI в кінці 2010 року. Згідно з новим документом, Службі фінансової інформації належить контролювати і схвалювати або відкидати модель діяльності всіх установ Святого престолу, які безпосередньо пов’язані з фінансовими операціями.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За словами голови служби друку Ватикану Федеріко Ломбарді, рескрипт понтифіка Франциска являє собою «черговий етап процесу щодо приведення ватиканських норм у відповідність до міжнародних стандартів з боротьби з відмиванням злочинних коштів та фінансуванням тероризму».

 Як вважають експерти, йдеться, швидше за все, про посилення контролю з боку Служби фінансової інформації діяльності різних відомств Римської курії, включаючи діяльність так званого Інституту релігійних справ (IOR) – ватиканського банку.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: