fbpx
Економіка

На реконструкцію в центрі Києва витратять 60 млн гривень

 Уряд України виділив в цілому 60 мільйонів гривень на реконструкцію в Києві пішохідної зони до Києво-Печерської Лаври, Паркової дороги та Петровської алеї.

 Відповідне розпорядження (№ 525) у Кабінеті міністрів прийняли 17 липня 2013 року.

 Згідно з цим документом, 30 мільйонів гривень виділяється для реконструкції Паркової дороги, Петрівської алеї та Дніпровського узвозу. Зазначимо, що на Дніпровському узвозі буде реконструйована ділянка від Дніпровського проїзду до алеї Героїв Крут з реконструкцією транспортної розв’язки на перетині Дніпровського проїзду та Дніпровського узвозу в Печерському районі.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Крім того, Кабмін виділяє столиці 30 мільйонів гривень для реконструкції першої черги пішохідної зони від Києво-Печерської лаври до парку «Володимирська гірка».

 Стало відомо, що влада Києва збирається вирубати понад 200 дерев в ході реконструкції Паркової дороги.

 Раніше повідомлялося про те, що київська влада вирішила реставрувати відомий «Бессарабський ринок». Згідно з постановою КМДА від 2 серпня 2013 року, реставрація будівлі критого ринку буде проведена «з метою забезпечення безаварійної експлуатації та приведення будівлі в центрі міста в належний санітарно-технічний стан». За наявними даними, замовником проектних робіт та робіт з реставрації було визначено КП «Бессарабський ринок». Саме за цим КП на праві господарського відання зараз закріплено будівлю. У підприємстві до початку виконання робіт повинні отримати всі дозволи на їх проведення від Міністерства культури України та управління охорони культурної спадщини КМДА.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Фінансування робіт, як реставраційних, так і проектних, здійснюватиметься в межах показників, які передбачені Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: