fbpx
Без категорії

На Київщині 10 серпня відкриють літньо-осінній мисливський сезон

 На території Київської області 10 серпня 2013 року відбудеться церемонія урочистого відкриття літньо-осіннього мисливського сезону. Про це повідомили в управлінні МВС України в Київській області.

 «Правоохоронці Київської області закликають всіх мисливців дотримуватись правил техніки безпеки та полювання, а також нагадують, що зараз відкритий сезон полювання лише на пернатих», – сказано в повідомленні.

 У МВС України нагадують також, що відповідно до закону «Про мисливське господарство та полювання» право на полювання мають лише ті українці, які вже досягли 18-ти річного віку. Крім того, право на полювання мають іноземці, які отримали в установленому за законом порядку документи, що засвідчують право на здобич дозволених мисливських тварин.

 «Не допускається виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з незареєстрованою і несправною зброєю», – нагадують у МВС.

 Також, мисливцям не можна полювати в нетверезому стані, ближче 200 метрів від житлових будинків і в темний час доби. Забороняється направляти мисливську рушницю на домашніх тварин або людину і стріляти без потреби.

 У міліції нагадали, що за браконьєрство в Україні передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність. Зокрема, за статтею 248 («незаконне полювання») Кримінального кодексу України передбачається покарання від штрафу до 5-ти років позбавлення волі з конфіскацією засобів і знарядь полювання.

 Правоохоронці звертаються до всіх жителів Київської області з проханням бути обережними під час відпочинку на територіях, де стартує сезон полювання. Всім мисливцям нагадують про те, що в разі порушення закону винні будуть нести повну відповідальність згідно з чинним законодавством. Наприклад, у статті 85-й («порушення правил використання об’єктів тваринного світу») Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається покарання у вигляді штрафу.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: