fbpx
Політика

Лавров і Керрі обговорять у Вашингтоні розбіжності між двома країнами

 Глава російського МЗС Сергій Лавров разом зі своїм колегою держсекретарем США Джоном Керрі мають намір зустрітися в п’ятницю у Вашингтоні, де обговорять нагальні питання співпраці двох країн і ті проблеми, щодо яких у Росії і США виникли розбіжності.

 Як повідомила в середу на брифінгу для журналістів представник держдепу США Джен Псакі, на порядку денному голів зовнішньополітичних відомств – обговорення спільної співпраці щодо Афганістану, Північної Кореї, Ірану, тобто, тих сфер, в яких співпраця вже плідна і можна вийти на новий, більш високий рівень.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Крім того, розмова піде і про наявні розбіжності, зокрема, щодо питань ПРО, прав людини, ситуації в Сирії і т.д.

 Джен Псакі нагадала, що зустріч проходитиме у форматі "два+два" і в ній візьмуть участь міністри оборони двох країн. Також планується, що Лавров і Керрі зустрінуться і поговорять віч на віч.

 Представник Держдепартаменту нагадала, що незважаючи на те, що Джон Керрі виступив на підтримку рішення Барака Обами про скасування двосторонньої зустрічі з Володимиром Путіним, влада США стверджує, що вважає важливим співробітництво з Росією. "Важливо підтримувати регулярні контакти і діалог з Росією з питань, щодо яких ми згодні і не згодні", – сказала представник держдепу США і додала, що питання щодо Едварда Сноудена буде порушене в розмові глав МЗС.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Лавров і Керрі обговорять у Вашингтоні розбіжності між двома країнами (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: