fbpx
Право

Дмитриченко і його подільники залишаться під арештом до 18 жовтня

 Павло Дмитриченко, який за версією слідства, організував замах на художнього керівника ДАБТ Сергія Філіна, залишиться під арештом до 18 жовтня 2013 року. Таке рішення виніс сьогодні, 8 серпня, Таганський суд Москви. Та ж доля спіткала і передбачуваних спільників Дмитриченка – Юрія Заруцького і Андрія Ліпатова.

 Під час судового засідання провідний соліст ДАБТ Павло Дмитриченко попросив вибачення у Філіна, запропонував відшкодувати моральний збиток, проте винним в організації замаху на нього себе так і не визнав.

 «Я прошу Сергія Філіна пробачити мене за ті необережні висловлювання про нього, які й призвели до трагедії, Я можу відшкодувати моральну шкоду. Взагалі, я дуже зрадів, коли дізнався про те, що Сергій Філін скоро повернеться до Большого театру, я дуже ціную і поважаю його як артиста. Я не винен … і засуджую те, що зробив Юрій Заруцький, коли облив кислотою Сергія Філіна», – заявив Дмитриченко, додавши, що« всього лише в розмові підтримав пропозицію напасти на художнього керівника, але не думав, що Юра зайде так далеко».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Передбачуваний виконавець злочину Юрій Заруцький вважав за краще узяти всю провину на себе і попросив відпустити своїх подільників. За словами Заруцького, це він повністю спланував і організував даний злочин, а Дмитриченко і Ліпатов тут ні при чому.

 «Я хочу попросити вибачення у художнього керівника Сергія Філіна, Павла Дмитриченка, а також у Андрія Ліпатова за те, що я скоїв. Мої колеги не винні в цьому злочині. Це повністю моя вина», – заявив Заруцький.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Андрій Ліпатов, який за версією слідства здійснював стеження за Сергієм Філіним і готував на нього напад, вважав за краще не робити ніяких заяв.

 Адвокати Дмитриченка, Заруцького і Ліпатова просили відпустити їх підопічних під заставу, але суд не задовольнив ці клопотання і залишив усіх трьох обвинувачених під арештом до 18 жовтня.

Судове засідання 08.08 (відео):

Судове засідання 08.08 (відео):

За матеріалами: lifenews.ru

Читайте також: