fbpx
Освіта

Вступна кампанія-2013: 8 серпня ВУЗи України оприлюднять «третю хвилю» зарахованих абітурієнтів

 Вищі навчальні заклади України в четвер, 8 серпня, о 12:00 оприлюднять третій список абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування на кошти держбюджету. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

 Повідомляється, що в «третій хвилі» з рейтингових списків абітурієнтів виключаються вступники, які раніше були рекомендовані до зарахування, проте не подали з 5 до 7 серпня оригінали своїх документів до ВНЗ.

 «У результаті їх місця повинні зайняти абітурієнти, які перебували нижче в списку», – наголошується в повідомленні міністерства.

 У Міносвіти повідомляють також, що сьогодні буде остання «хвиля» зарахування абітурієнтів до українських ВНЗ. Абітурієнти, які будуть рекомендовані до зарахування в 3-му списку, повинні подати до приймальних комісій ВНЗ всі оригінали необхідних документів з 8 до 10 серпня включно. Вже 11 серпня поточного року ВУЗи опублікують накази про зарахування всіх абітурієнтів, які зараховані на бюджетну форму навчання.

 Додамо, що з оновленими рейтинговими списками абітурієнтів можна ознайомитися безпосередньо на стендах приймальних комісій ВНЗ, а також на офіційних сайтах вищих навчальних закладів України.

 Нагадаємо, що другий список абітурієнтів, які були рекомендовані до зарахування на державний бюджет, був оприлюднений навчальними закладами 5 серпня, в понеділок.

 Раніше повідомлялося, що за підсумками вступної кампанії в 2013 році, в 5 українських ВНЗ жоден абітурієнт не подав заяви. Уряд профінансував держзамовлення у вишах на 25 мільярдів гривень, заявив перший віце-прем’єр Сергій Арбузов. Крім того, раніше міністр освіти і науки України Дмитро Табачник розповів, що в 2013 році держзамовлення передбачене у розмірі 58-ми тисяч місць.

 За матеріалами: mon.gov.ua

Читайте також: