У середу оприлюднять повну постанову суду в справі Павліченків

 Апеляційний суд міста Києва вирішив залишити в силі постанову Голосіївського суду міста Києва, за яким Дмитро та Сергій Павліченки були визнані винними у вбивстві судді Зубкова. В апеляційному суді планують оприлюднити повний текст постанови у справі Павліченків вже сьогодні, 7 серпня.

 «Керуючись статтею 379-ю Кримінально-процесуального кодексу 1969 року суд обмежується оголошенням результативної частини рішення. Суд постановив: апеляційну скаргу засуджених Дмитра та Сергія Павліченків залишити без задоволення», – заявив суддя 1 серпня 2013 року.

 Крім того, апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури щодо скасування окремої ухвали Голосіївського районного суду, щодо визнання порушень, які були допущені під час слідства.

 Нагадаємо, що 21 березня 2011 року було вбито суддю Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова. За підозрою у скоєнні злочину затримали Дмитра та Сергія Павліченків.

Related Post

 Раніше повідомлялося, що в прокуратурі міста Києва остаточно визначаться з тим, чи потрібно вносити касаційні скарги у справі Павліченків після оголошення повного тексту постанови апеляційного суду Києва. Про це розповіла прокурор Наталія Сема, яка представляла сторону державного обвинувачення під час розгляду апеляційної скарги в цій резонансній справі.

 За словами прокурора, згідно з процесуальним законодавством України, термін подання касаційних скарг становить 3 місяці.

 «Згідно з процесуальним законодавством Павліченки мають 3 місяці для того, щоб внести касаційні скарги. Після внесення скарги буде вирішено питання щодо направлення скарги на розгляд до Вищого спеціалізованого суду України», – підсумувала прокурор.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment