fbpx
Право

У середу оприлюднять повну постанову суду в справі Павліченків

 Апеляційний суд міста Києва вирішив залишити в силі постанову Голосіївського суду міста Києва, за яким Дмитро та Сергій Павліченки були визнані винними у вбивстві судді Зубкова. В апеляційному суді планують оприлюднити повний текст постанови у справі Павліченків вже сьогодні, 7 серпня.

 «Керуючись статтею 379-ю Кримінально-процесуального кодексу 1969 року суд обмежується оголошенням результативної частини рішення. Суд постановив: апеляційну скаргу засуджених Дмитра та Сергія Павліченків залишити без задоволення», – заявив суддя 1 серпня 2013 року.

 Крім того, апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури щодо скасування окремої ухвали Голосіївського районного суду, щодо визнання порушень, які були допущені під час слідства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що 21 березня 2011 року було вбито суддю Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова. За підозрою у скоєнні злочину затримали Дмитра та Сергія Павліченків.

 Раніше повідомлялося, що в прокуратурі міста Києва остаточно визначаться з тим, чи потрібно вносити касаційні скарги у справі Павліченків після оголошення повного тексту постанови апеляційного суду Києва. Про це розповіла прокурор Наталія Сема, яка представляла сторону державного обвинувачення під час розгляду апеляційної скарги в цій резонансній справі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За словами прокурора, згідно з процесуальним законодавством України, термін подання касаційних скарг становить 3 місяці.

 «Згідно з процесуальним законодавством Павліченки мають 3 місяці для того, щоб внести касаційні скарги. Після внесення скарги буде вирішено питання щодо направлення скарги на розгляд до Вищого спеціалізованого суду України», – підсумувала прокурор.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: