fbpx
Інновації

Українці почали більше всиновлювати дітей – уповноважений з прав дитини

 Уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко повідомляє про зростання кількості дітей, які були усиновлені громадянами України.

 Зокрема, за словами Павленка, рівень усиновлення дітей в Україні як і раніше залишається високим. При цьому, відповідно до зростання кількості влаштування дітей в сім’ї українців, зменшується кількість дітей, яких усиновляють іноземці.

 У звіті Павленка сказано, що метою послідовної політики щодо захисту прав дітей-сиріт на виховання в сім’ї є розвиток та підтримка національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківської опіки.

 «На сьогоднішній день з 91 718 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, вже 75 742 дитини живуть в українських сім’ях», – зазначає Юрій Павленко.

 Павленко підкреслює також, що при виконанні соціальних ініціатив Віктора Януковича торік вдалося досягти максимального розвитку дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. За його словами, аналогічні тенденції зберігаються і в першому півріччі 2013 року – нових батьків у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях знайшли вже 1137 дітей.

 На переконання Юрія Павленка, метою подальшого розвитку політики щодо реалізації права дітей на виховання в сім’ї має бути збільшення кількості влаштування дітей в українські сім’ї і, відповідно, зменшення потреби дітей в усиновленні іноземними сім’ями.

 Павленко додав, що зараз необхідно активізувати реформування інтернатних закладів, розвивати мережу центрів підтримки сімей з дітьми. Крім того, стверджує уповноважений з прав дитини, в Україні повинна підвищуватися якість підготовки кандидатів в опікуни, усиновлювачі, піклувальники, батьки-вихователі, прийомні батьки.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: